Cherubino - Pelastuskoirien Joukkue-MM 19.-22.8.-10 Bergamo, Italia

Started by Birgitta, pe 13.08.10 - klo:11:39

« edellinen - seuraava »
Go Down

Birgitta

Pelastuskoirien Joukkue-MM -kisat 19.-22.8.-10 Valle Seriano, Bergamo, Italia:
http://www.wcfciitalia2010.it/
http://www.wcfciitalia2010.it/new%20pdf/World_Championship_Rescue_Dogs_ITALIA_2010.pdf

Kisojen aikataulu:
http://www.wcfciitalia2010.it/new%20pdf/program_wc2010.pdf

Suomen Palveluskoiraliitto lähettää kisoihin joukkueen, jossa mukana myös Harri ja Kössi !== ==%%!

Suomen joukkue kokonaisuudessaan:

spu Sonorian Cherubino ja Harri Kuusisto
knn Greenhill's Golden Wind ja Virpi Nieminen
bcu Tronic Ibizorr ja Nina Pulli

Joukkueenjohtaja Majka Borgström

Onnea matkaan >>\\ ==%%!

Birgitta

Ilmoittautuneet joukkueet:

Argentiina
Italia
Japani
Ranska
Ruotsi
Saksa
Slovenia
Suomi
Tsekki
Ukraina
Unkari


Birgitta

Keskiviikko 18.8.-10 klo 11.30:

Kössi ja Harri perillä Italiassa >>\\. Lento Finnairilla oli mennyt hyvin. Yksi koirakoista tuli Blue Onen lennolla perässä, koska Finnair ottaa vain 2 koiraa yhteen koneeseen.

Loppumatka Milanosta Bergamoon ja sieltä edelleen Valle Serianoon (120 km) taittuu tila-autolla, johon mahtuu koko joukkue tavaroineen.

Reportteri lähtee perässä huomenna  §w§ ´´¨¨.

Birgitta

Keskiviikkoilta 18.8.-10:

Joukkue on onnellisesti majoittunut Valle Serianon Ponte Selvaan, noin 40 km Bergamon keskustasta pohjoiseen. Majoituspaikka Casa dell'Orfano sijaitsee aivan hakumaaston vieressä.

Ohjaajat + joukkueenjohtaja sekä joukkueen 3 koiraa asustavat kaikki samassa huoneessa, joten joukkuehenki tulee olemaan ehdottoman tiivis :).

Suorituspaikkoihin on käyty tutustumassa. Tottelevaisuus- ja ketteryysosuudet suoritetaan stadionilla (Stadio di Nembro), ja hakuosuus siis majoituspaikkaa lähellä olevalla metsäalueella.

Gitta

Dogs are our link to paradise

Birgitta

Bergamon reportteri täällä, vihdoin nettiyhteyden päässä :).

Tänään torstaina kaikilla joukkueilla oli 6 minuutin harjoitusaika Stadio di Nembrolla tottelevaisuus- ja ketteryysosion harjoittelua varten.

Koska Joukkue-MM:t eivät ole IRO:n vaan FCI:n alaiset kisat, liikkeet poikkeavat hieman meille suomalaisille pelastuskoiraharrastajille tutuista. Myös joukkueenjohtajan merkitys joukkueelle on näissä kisoissa suuri. Käytännön asioiden organisoinnin lisäksi hänen tehtävänään on olla kentällä johtamassa ryhmäsuorituksia ja välittää suorituksen aikana tuomarin käskyjä kilpailijoille, sekä myöhemmin maastossa laatia etsintäsuunnitelma ja käskyttää ohjaajia etsinnän aikana.

Tottelevaisuus- ja ketteryysliikkeitä (muistinvaraisesti) ovat

- Ryhmäpaikallaolo
- Ryhmäseuraaminen + liikkuva henkilöryhmä, jossa myös kaksi liikkuvaa koiraa
- Ryhmänä liikkeestä istuminen, josta luoksetulo (kaikki lähtevät samanaikaisesti), matkalla maahanmeno, josta kaukokäskyllä seisomaan, josta luoksetulo.
- Käyttöesineen nouto
- Ohjaaja ja vieras ihminen kantavat koiraa

- Jyrkkä A-este, jonka takana maahanmeno.
- Liikkuva tynnyrilankku
- Matalat tikkaat
- Putki, joka päässä kankaana jatkuva "umpipussi"
- Merkille ja siitä kolmelle pöydälle lähettäminen


Harjoitusten jälkeen koirille pidettiin perusteellinen eläinlääkärintarkastus, jonka yhteydessä tarkistettiin tunnistusmerkinnät. Joukkueenjohtajien palaverissa arvottiin vielä tulevien päivien suoritusvuorot, ja sitten stadionilla pääsivät alkamaan juhlalliset avajaiset

Avajaisissa mukana perinteinen puhallinorkesteri, joukkueiden esittely ja ohimarssit, sekä Italian lipun tuominen stadionille, ja lipun nosto kansallislaulun säestyksellä. Tätä seurasi puheita, puheita ja vielä vähän puheita, jonka jälkeen joukkueille oli järjestetty neljän ruokalajin illallinen upeassa ravintolassa läheisellä vuorenrinteellä. Kesäilta oli lämmin, ja ruoka ja viini maistuivat.

Video avajaisista:
http://www.sonorian.fi/Video/CherubinoPelastuskoirienJoukkue-MM19.-22.8.-10.wmx

Huomenna Suomen joukkue aloittaa kisaurakkansa suorittamalla tottelevaisuus- ja ketteryysosiot alkaen klo 17.00 paikallista aikaa (klo 18 Suomen aikaa) >>´´

Hakuosuus on vuorossa lauantaina klo 12.00 täkäläistä aikaa.


Tässä Suomen joukkueen sivu kisaohjelmasta:

Birgitta

Huomenta!

Tänään perjantaina kisasuoritukset ovat alkaneet. Joukkue on parhaillaan (klo 10.00 täällä) stadionilla seuraamassa alkupään koirien tottelevaisuus- ja ketteryyssuorituksia ja arvostelua ennen lounasta ja valmistautumista omaan suoritukseen.

Reportteri juo aamuteet ja lähtee perässä.

Birgitta

Ensimmäinen kisapäivä takana! Suomen joukkue otti päivän parhaat pisteet tottelevaisuus- ja ketteryysosuudesta ::++ ##,, ==%%. Puolet joukkueista suorittaa tämän osuuden vasta huomenna.

Kisaan osallistuu siis lopulta kahdeksasta maasta 18 joukkuetta, joista 9 kilpailee raunioilla, 7 pelastushaussa ja kaksi pelastusjäljellä.

Saksanpaimenkoira on joukkueiden yleisin rotu, niitä on mukana yhteensä 12. Muita kohtuullisen paljon käytettyjä rotuja ovat labradorinnoutaja 8 kpl, malinois 7, bordercollie 7 sekä kultainen noutaja 6 kpl. Myös sekarotuisia on mukana. Osallistuvien koirien keski-ikä on 5,5 v.

Päivän (pe) tottelevaisuus- ja ketteryyspisteet:

Rauniojoukkueet (maan perässä joukkueen luettelonumero):

Saksa-8      176
Slovenia-17 160,5
Italia-14      159    
Japani-10    156
Italia-13     154


Pelastushakujoukkueet:

Suomi-5   179
Unkari-19  171
Italia-11   146
Italia-12   114


Päivän sää oli kuuma, kostea ja painostava. Lämpötila +25, aurinkoista, ajoittain tuulta ei lainkaan (säätiedotuksessa tuuli 0 m/s...).

Koska kyseessä on nimenomaan joukkuekisa, tuomarit arvostelevat tottelevaisuusosuudessa paitsi koirien suorituksia, myös sitä, miten yhtenäisesti ja täsmällisesti joukkueenjohtaja on saanut joukkueen toimimaan. Arvostelukriteereitä kaikissa ryhmäliikkeissä ovat esim. koirakoiden tasainen välimatka toisiinsa nähden, sama etenemisvauhti, yhtaikaiset käännökset jne.

VIDEO Kössin tottelevaisuus- ja ketteryysosioista:
http://www.sonorian.fi/Video/CherubinoPelastuskoirienJoukkue-MM19.-22.8.-10-osa2Tottelevaisuus-Cherubino.wmx

Birgitta

Suomeen pelastuskoirien Joukkuemaailmanmestaruus ;;:: ;;!! ))?? %G% >>?? ==%%!!!

Hyvä Kössi --^^, hyvä Harri §s§ ^^(, hyvä koko muu joukkue  ""!!#  ^^( ^^(!

Pisteet ym. myöhemmin!

Birgitta

Sorry, lisäraportti viipyy, eilen meni myöhään päättäjäisjuhlissa ja nyt jo kiire palkintojenjakoon.

Nämä kertokoot eilisen juhlan tunnelmista ;;:: ``§§ ==§§ ??§§ &W&
http://www.youtube.com/watch?v=gfxcGenetPU

Eilinen juhlaorkesteri "Notèr de Berghem", paikallinen yhtye Bergamosta:
http://www.youtube.com/watch?v=nLxPSmVMeUM&feature=related >>´´ ¤L¤Gitta

Dogs are our link to paradise

Birgitta

Vihdoin lisää aiheesta, reportteri matkusti kotiin tässä välissä ``"".

Lauantain hakualue oli haastava sekä maastonmuodoiltaan että suunnittelultaan. Keskilinja oli 600m pituinen, ja sisälsi jyrkkiä käännöksiä välillä tiheästikin. Yksi asia, joka huolestutti joukkuetta etukäteen oli se, että etsintäalueella oli liikkuvia "häiriöhenkilöitä", joita koirien ei tullut ilmaista. Suomessahan käytännön pelastustehtävissä toimivat koirat, kuten kaikki Suomen joukkueen jäsenet, on nimenomaan koulutettu ilmaisemaan myös liikkuvat henkilöt.

Rata alkoi jyrkällä alamäellä, joka aiheutti sen, että monilla joukkueilla oli vaikeuksia saada koirat alueen etukulmiin. Hyvällä lähettämisen suunnittelulla Suomen joukkue sai ne kuitenkin tarkistettua.

Juuri ennen loppua rataan oli suunniteltu kohta, jossa koirat joutuivat tekemään todella pitkiä pistoja saavuttaakseen alueen takarajan. Ottaen huomioon päivän pelottavan uuvuttavan sään (+28, aurinkoista), tästä selviytyminen vaati koirilta rautaista kuntoa, taistelutahtoa ja todella erinomaista motivaatiota löytää etsittävät.

Kössi sai radan alkupuolella ikävällä tavalla tutustua Alppimetsikön vaaroihin. Ensin sen etujalat tarttuivat pian lähetyksen jälkeen maanpinnalla kulkeviin puunjuurakoihin niin, että se lensi niskansa kautta ympäri alkaen ontua etujalkaansa. Koiran tarkistuksen jälkeen ja tultua todetuksi, ettei se ollut vahingoittunut, etsintää jatkettiin. Seuraavaksi Kössi tuli takaisin pää verta vuotaen. Se oli juossut piikkipensaaseen, ja naama oli täynnä pensaan piikkejä. Koska tämäkään ei tuntunut koiraa haittaavan, etsintää jatkettiin, ja pian Kössi löysikin metsästä henkilön #£#! (Eläinlääkäri joutui poistamaan piikit suorituksen jälkeen.)

Radan lähestyessä loppuaan tunnelma alkoi olla pelonsekaisen epätoivoinen, koska kolmatta henkilöä ei ollut löytynyt. Ryhmänohjaajan ollessa vain muutaman metrin päässä keskilinjan lopusta alkoi metsästä kuulua haukkua ))??. Lienee selvää, millaiset tunnelmat olivat sillä hetkellä... #X# 1x1x1 ))"" >>??! Kaikki metsässä olevat henkilöt tuomaria myöten osallistuivat suomalaisten riemuun.

Suomen joukkue sai ainoana maastosta täydet 260 pistettä. Jälkeenpäin tuomarit ja muut Suomen joukkueen työskentelyä seuranneet antoivat paljon palautetta suomalaisten hyvistä koirista ja erinomaisesta suorituksesta joukkueena. Joukkueen ryhmänjohtaja sai aivan erityistä kiitosta loistavasta toiminnastaan ""!!#.

Tässä joukkueiden lopulliset pisteet (maasto, max 260 p/ tottelevaisuus+ketteryys, max 200 p/ yht., max 460 p:


Pelastushaku:

1. Suomi          260/179  439 p
2. Italia-11       247/146  393 p
3. Saksa-7       198/189  387 p
4. Italia-12       258/114  372 p
5. Unkari-19     192/171  363 p
6. Slovenia-16  186/166  352 p
7. Tsekki-3      183/164  347 p


Rauniot:

1. Ranska         249/173  422 p
2. Italia-13       258/154  412 p
3. Slovenia-18   246/165  411 p
4. Tsekki-4       216/182  398 p
5. Italia-14       220/159  379 p
6. Slovenia-17  180/161  341 p
7. Saksa-8       157/176  333 p
8. Japani          164/156  320 p


Pelastusjälki:

1. Italia-15       222/155  377 p
 
(Saksa-9 -joukkue hylättiin, koska yksi koirista hermostui vieraan ihmisen kantaessa sitä tottelevaisuusosuudessa)


Lauantai-illaksi oli järjestetty kaikille yhteinen "puutarhajuhla" ruoan, viinin ja tanssin merkeissä. Illan musiikkitarjontaa esiteltiinkin jo tuossa aiemmin. Kommunikointi italialaisten kanssa on jokseenkin hankalaa, koska juuri kukaan ei puhu englantia, mutta elekielellä pärjää pitkälle, ja tanssia osaavat kaikki *¤* ¤L¤ £££.

Sunnuntaina 22.8. oli jäljellä vielä palkintojenjako ja päättäjäiset stadionilla, ja ennen niitä virkakoiranäytös, jossa esiteltiin erityisesti huumeiden ja räjähteiden etsintää.
&F& Niin koirille kuin ihmisille palkintojenjakotilaisuus taisi olla kisan kovin koettelemus, koska lämpötila oli lähellä +30, aurinko paistoi ja koirat olivat kentällä koko 1,5 tuntia kestäneiden seremonioiden ajan... Kun ne vielä oli käsketty paikalle tuntia ennen tapahtuman alkua, niiden olon tukahduttavassa kuumuudessa on täytynyt olla aivan sietämätöntä. Olisi ollut parempi, että puheiden ja tuomareiden palkitsemisen aikana koirien ei olisi tarvinnut olla paahteessa, vaan ne oltaisiin voitu hakea vasta varsinaiseen palkintojenjakoon.

Maamme-laulu kuulosti hienolta ==%%, varsinkin kun sitä soitettin ainakin yksi ylimääräinen säkeistö ((¤. Mieleen jäi palkintojenjaosta erityisesti myös Ranskan joukkue, joka kajautti Marseljeesin palkintopallilta mahtavalla asenteella __´´.

Oli upeaa olla mukana kansainvälisessä pelastuskoiratapahtumassa, ja tietysti erityisen hienoa, että Suomen joukkue menestyi hyvin - mukanaan suomalainen saksanpaimenkoira, ja tietysti erityisen hienoa, että se oli juuri "meidän" Kössi
~Z~ __`` &&,,.

Harrille ja Kössille vielä kiitos jännittävistä päivistä Italiassa! Mahtavaa työtä olette tehneet, ei voi muuta sanoa ¨¨!!

Birgitta

Tässä koko joukkue palkintojenjaon jälkeen 22.8.-10.

Joukkueenjohtaja Majka Borgström
spu Sonorian Cherubino ja Harri Kuusisto
knn Greenhill's Golden Wind ja Virpi Nieminen
bcu Tronic Ibizorr ja Nina PulliBirgitta

Järjestäjän ottamia kuvia:
http://www.wcfciitalia2010.it/ITALIA2010/img_1563.html

Sivu 4 alarivi suomalaisten avajaiskuvia
Sivu 15 tottiskuvia
Sivu 18-19 maastokuvia
Sivu 34-35 Palkintojenjako


Muita joukkueen matkakuvia:
http://s215.photobucket.com/albums/cc179/borgakers/WC2010/
Kuvat Majka Borgström

Birgitta

VIDEO Kössin tottelevaisuus- ja ketteryysosioista ``¨¨:
http://www.sonorian.fi/Video/CherubinoPelastuskoirienJoukkue-MM19.-22.8.-10-osa2Tottelevaisuus-Cherubino.wmx

Koko joukkueen tottis ja päättäjäisvideo vielä tulossa!

Sorry, että kestää! Sain uuden koneen ja uudet ohjelmat tässä välissä, joten mennyt vähän aikaa opetellessa...;;``


Go Up